Idee: Paastafel met een Touch of GOLD

Idee: Paastafel met een Touch of GOLD

Het is bijna weer zover, Pasen staat voor de deur. En in deze tijd vind ik het nog leuker om het rondom deze dagen extra gezellig in huis te maken. En omdat ik zoveel positieve reacties kreeg over mijn kersttafel , deel ik ook graag mijn paastafel met jullie middels dit blog. Jullie kunnen hier ook vinden waar ik de decoratie heb gekocht. Veel leesplezier!

 

Begin bij het begin

En dat is natuurlijk met een laken. Ik maak ditmaal gebruik van een zwart tafellaken. Ik heb deze neergelegd als een loper, zodat ook de warmte van het hout van de tafel zichtbaar is, dit past mooi bij de andere materialen die ik gebruik.
Het laken heb ik ooit eens gekocht bij de Action. Zo ook het gouden servies.

Als het laken ligt is het uiteraard de beurt om te gaan dekken. Ik maak gebruik van grijze borden. Deze zijn van Ikea, het is de GLADELIG-serie. Ik ben echt een fan van deze serie, zo mooi! Daarop een touch of gold, dat combineert zo fijn vind ik met zwart, wit, en grijs. Het zijn de schoteltjes van Urban Culture Nature. 
De daarbij horende witte theekopjes staan naast het bord. Naast de theekopjes nog een glas voor de verse jus of melk.

En wat kan er natuurlijk niet ontbreken op de paastafel, een gekookt eitje in een eierdop. De eierdopjes heb ik gekocht bij Sostrene Grene.

DIY idee: het eitje inpakken in een linnen servet of zoals ik; in een strook van juten. Zo lijkt het net alsof het eitje konijnoren heeft!

032261DF-2175-4AFC-A866-443E2D58C817
3452E9FA-581C-48AE-833A-055811766C38

Decoreren

Alles wat je verder nog toevoegt is puur voor de sfeer. En in dit geval gaan we voor een geweldige Paassfeer natuurlijk.
Wat staat er allemaal bij mij op de tafel:

  • Vaas met paastakken
  • paashangers
  • kaarsen in kandelaars
  • schaaltje paaseitjes
  • accessoires

Bij pasen horen paastakken, dus deze staan op tafel, met prachtige hangers erin. Ik heb deze houten, gouden hangers gekocht bij Hema. Leuk zijn ze he? Op elke gedekte tafel horen wat mij betreft kaarsen. Dit zorgt voor zoveel sfeer. Gebruik verschillende soorten kaarsenhouders om het niet allemaal zo strak en netjes te houden. Zo krijg je verschil in hoogtes en daardoor een speels aanzicht.

Bij alle supermarkten kun je verschillende paasproducten vinden, zoals broodjes in de vorm van een konijntje. Maar daarnaast zijn er ook servetten met verschillende paas dessins en roomboter in de vorm van konijnen. De keuze is reuze!
Tussendoor nog wat gezellige accessoires en de tafel is helemaal Paasproof!


Gauw de broodjes afbakken en dan hoef je alleen nog maar te zeggen; AAN TAFEL!!!

Fijne paasdagen.

liefs, Sanne

You may also Like

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Volg mij hier op Facebook

Volg mij hier op Instagram

×