Kersttafel dekken in thema Black and Gold

Kersttafel dekken in thema Black and Gold

Nog een paar dagen en dan is het zover, KERST! De gezelligste tijd van het jaar. Met familie, vrienden, cadeautjes en natuurlijk heel veel eten!
In dit blog vertel ik jullie hoe ik deze tafel heb omgetoverd tot een sfeervolle kersttafel. Als je dit ziet, wil je gelijk aanschuiven toch?!

Thema kiezen

Zoals je kan zien, is mijn thema zwart met goud. Ik ben helemaal fan van deze combi en past ook bij de rest van ons interieur! Het is goed om een thema te kiezen en dan vanuit dat thema spullen bij elkaar te sprokkelen die daarin passen. Zo wordt het uiteindelijk een mooi geheel.

Begin bij de basis

De tafel dek je eerst met een laken, in mijn geval is dat uiteraard een zwarte. Door deze niet helemaal strak neer te leggen, maar juist een beetje losjes en met kreukels, krijg je een speels effect!

Het laken heb ik ooit eens gekocht bij de Action. Zo ook het gouden servies, nu verkrijgbaar voor maar 9.95 (16-delig). #budgettip

Om het geheel speels te houden heb ik verschillende soorten borden gebruikt. Het grote bord zijn wel allemaal dezelfde, namelijk simpele zwarte van de Ikea.
De kleinere bordjes die erop staan zijn met verschillende dessin en komen van de Hema. De ene is met gouden stipjes en de ander is met een zwart/wit streepje erop!

Vervolgens een wijnglas ernaast en een servet opgerold in een mooie (gouden) servetring en de basis staat!

Aankleding

Alles wat je verder nog toevoegt is puur voor de sfeer. En in dit geval gaan we voor een geweldige kerstsfeer natuurlijk.
Wat staat er allemaal bij mij op de tafel:

 • Stolp(en)
 • Kaarsen
 • Verschillende kaarsenhouders
 • Kerstslinger
 • Ornament(en)

Onder de stolpen staan, zoals je kan zien, kleine kerstbomen. Wat ook een idee kan zijn is, om er allemaal kerstballen in te doen of een mooi beeldje bijvoorbeeld.

Op een kersttafel kunnen kaarsen natuurlijk niet ontbreken. Gebruik verschillende soorten kaarsenhouders om het niet allemaal zo strak en netjes te houden. Zo krijg je verschil in hoogtes en daardoor weer dat speelse aanzicht.

Over het midden van de tafel in de lengte ligt een gouden kerstslinger. Tussendoor nog wat accessoires en de tafel is helemaal kerstproof.

Je hoeft alleen nog maar te zeggen; AAN TAFEL!!!

 

Met welk thema ga jij aan de slag? Of mag je gezellig bij een ander aansluiten?

Ik wens jullie in ieder geval hele fijne dagen!

Liefs Sanne 

 

 

 

 

 

 

2 Comments

  Alie

  26th dec 2019 - 8:47 pm

  Supermooi! Ik sla de foto op ter inspiratie op voor volgend jaar Kerst of een ander etentje!

  Idee: Paastafel met een Touch of GOLD - Lille Life

  24th mrt 2021 - 6:43 pm

  […] Kersttafel dekken in thema Black and Gold […]

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Volg mij hier op Facebook

Volg mij hier op Instagram

×