Ze bestaan; Begrijpelijke boeken over fotografie!

Ze bestaan; Begrijpelijke boeken over fotografie!

Altijd al heb ik fotograferen leuk gevonden, maar nooit echte stappen in ondernomen. Nu met al die mooie plaatjes op Instagram, begon het weer te kriebelen en heb ik de stoute schoenen aangetrokken en gewoon eentje gekocht! Sinds december 2017 ben ik in het bezit van een spiegelreflexcamera.

Fotograferen is moeilijker dan ik dacht. Nooit geweten dat er zoveel mogelijkheden zijn met een camera. Zodra je je gaat verdiepen in het vak fotografie, worden er heel veel moeilijke woorden en begrippen naar je hoofd geslingerd. Als beginneling had ik nog nooit van het woord ISO en DIAFRAGMA  gehoord. En zo waren er nog veel meer woorden waar ik het bestaan niet van wist.

Op het wereld wijde web kun je van alles vinden over fotografie. Alleen alles is voorzien van een technische onderbouwing. Oftewel, absoluut niet leuk om te lezen. Ik ben een praktisch aangelegd persoon en het liefst wil ik het spelenderwijs leren door het gewoon te doen.

Geheel zonder kennis gaat natuurlijk niet, dus ging ik op zoek naar leuke boeken over fotografie. En ze bestaan!

Shoot! Anki Wijnen

Het eerste boek waar ik jullie over wil vertellen is Shoot!. Dit boek zette ik direct op de verlanglijstjes voor kerst en sinterklaas toen ik er over las. Ik was blijkbaar zoet geweest, want ik kreeg het!
Het boek is geschreven door Anki Wijnen van Zilverblauw . Ik volgde zilverblauw al een tijdje op Instagram en ze maakt de mooiste foto’s. Ik dacht; dat wil ik ook!

Wat ik zo fijn vind aan dit boek is dat het niet alleen maar technisch gelul is, in tegendeel! Het is geschreven in duidelijke en begrijpelijke taal die past bij de beelden die je ziet. En wat uiteraard ontzettend mee helpt is het prachtige innerlijk én uiterlijk: vrolijke kleuren, mooie foto’s -en vormgeving. Dat leest toch ook wel zo lekker! Een hele dikke aanrader als je beginnend fotograaf bent.

Lees dit als je topfoto’s wilt maken, Henry Carroll

Dit boek heeft eigenlijk wel hetzelfde karakter als Shoot!. Het is geen dik boek, maar wel alles wat je als beginnend fotograaf moet weten staat erin. Ook het uiterlijk van het boek sprak mij aan met zijn zwarte kaft en elegante zilverkleurige letters. Op die manier mag die ook gerust een plekje krijgen in mijn interieur !

Het leuke aan dit boek vind ik dat hij aan de hand van foto’s illustreert welke resultaten je kunt bereiken door verschillende technieken toe te passen. En dit alles wordt op een begrijpelijke manier beschreven!


De belangrijkste tip/trick die ik uit beide boeken heb gehaald is hoe ik het best kan omgaan met het lichtmetertje. Sinds ik begrijp hoe deze werkt en het best in kan zetten, is het nóg leuker om foto’s te maken!

Welke boeken hebben jou op weg geholpen? Laat het mij hieronder weten, ik ben heel benieuwd!

Liefs,

Sanne

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Volg mij hier op Facebook

Volg mij hier op Instagram

×